на живо

Йордан Лечков: Искам да се възползваме от възможността (ВИДЕО)

"Благодарение на добрите дела на Михайлов ни посрещат добре", каза вицепрезидентът на Футболния съюз

Йордан Лечков: Искам да се възползваме от възможността (ВИДЕО)

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков изрази надежда, че националният отбор по футбол ще може да се възползва по най-добрия начин от новия турнир Лига на нациите и ще заеме едно от четирите места, които дават право за участие на европейското първенство през 2020 г.

Жребият, теглен вчера, определи "лъвовете" да са в една група със Словения, Норвегия и Кипър.

"За мен са нормални нещата. С оглед на групата, която имаме, разстоянията, които така или иначе в такава ситуация са важни, отборите, които са на нашето ниво, мисля, че трябва да гледаме по-оптимистично. Треньорът и момчетата трябва да са доволни. Това е една възможност да се обиграва състава. Дай боже да имаме добри резултати, за да се възползваме от тази възможност, която УЕФА дава", каза Лечков, който беше част от българската делегация в Нион.

"И за мен най-добрият отбор е българският. За това нека подкрепяме момчетата. Тази нова квалификация носи нови надежди и наистина ме си иска да вървим по правилния път, за да можем да си подплатим възможностите да бъдем в по-добра позиция за европейските квалификации. Има такава възможност и се надявам, че ние ще сме един от отборите, които ще се възползваме. Момчетата трябва да осъзнаят за какво става въпрос, да дават повече от себе си и да ни зарадват. На мен това ми се иска. Прогнози трудно ще дам", добави той.

Лечков е сигурен в успеха на настоящия президент Борислав Михайлов на конгреса за избор на ръководител на Централата на 16 февруари. Другите двама кандидати са Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

"Твърдо убеден съм! Моят кандидат е Борислав Михайлов - човек, който е подходящ, който заслужава. От там, откъдето се връщаме, бяхме добре посрещнати, благодарение на неговото присъствие и добри дела", каза бившият национал.