на живо

Йорданка Благоева - една щастлива жена (ВИДЕО)

Великата ни спортистка се радва на внуците и на райската си градина

Тя е една от най-великите спортистки на България. Двукратна олимпийска медалистка и първата българка със световен рекорд в лека атлетика. Йорданка Благоева признава, че най-голямата ѝ радост е семейството, а нейното вдъхновение са петимата ѝ внуци.

За тях тя е пример. Най-големите - Дона и Борис са запленени от спорта. Борис тръгва по стъпките на баба си и вече постига първите си добри резултати в сектора за скок височина, под ръководството на треньора Иван Ралчев. Успешно съчетава спорта и ученето в японската гимназия.

"Така се случи, той си избра високия скок и се радвам, че върви по този път един от внуците.", казва Йорданка.

"Изпитвал съм радост, че тя е моята баба, че нейната кръв е част от моята кръв. Мечтая също така някой ден да надмина нейния рекорд", споделя Борис.

18-годишната Дона тренира бокс в спортен клуб ЦСКА и не крие, че е горда внучка на Йорданка Благоева: "Прекрасна баба, грижовна, много бъбрива. Винаги дава съвети, както всички баби. Много ми е помагала, за което много й благодаря."

"За мен семейството е нещо много свято. И това, че ги има всички тях, за мен е Божия благодат. Прави ме много щастлива", казва Благоева.

Целия материал гледайте в предаването "120 минути" по bTV.

Тагове:

@