на живо

Йосиф Миладинов и Антъни Иванов на полуфинал в Будапеща

Двамата изпревариха конкурентите си в сериите на европейското първенство по плуване

Facebook

Двама от най-добрите ни плувци в момента - Йосиф Миладинов и Антъни Иванов, ще участват на полуфинала в дисциплината 100 м бътерфлай на европейското първенство в Будапеща, Унгария.

Те успяха да преборят конкуренцията в сериите и ще влязат отново в басейна след 19:30 ч. днес (22 май).

Миладинов, който има олимпийска квота в тази дисциплина, завърши с второ време. Той спря хронометрите на 51,42 секунди. Изпревари го единствено световният шампион в тази дисциплина - унгарецът Кристоф Милак (50,64 секунди).

Снимка: Lap.bg

Антъни Иванов е на 12-та позиция след плуването в сериите. Неговото време е 51,93 секунди. Той успя да покрие норматив за участие в олимпийските игри в тази дисциплина.

Това ще бъде втори полуфинал на европейското първенство за Иванов. Преди дни той стана четвърти в коронната си дисциплина - 200 м бътерфлай, където вече завоюва виза за Токио.

В дисциплината 200 м гръб Габриела Георгиева остана на 19-та позиция след сериите с време 2:14,32 минути, което я прави втора резерва за полуфинала по-късно днес.

Снимка: bgswim.com

Вчера (21 май) 20-годишната Диана Петкова спечели първа квота за българското женско плуване за олимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат през лятото на 2021 г. Тя остана извън финала на 200 м съчетано плуване, но времето ѝ беше достатъчно, за да ѝ осигури виза за Япония.