на живо

Йовов собственик на "Левски" - "лъжата", която се оказа вярна

През миналата година бившият футболист отрече да е държал клубните акции, но документите показват друго

Бившият футболист Христо Йовов все пак е бил собственик на "Левски", и то в продължение на месец. Това разбрахме днес, след като акциите на "синия" клуб станаха публично достояние. Така една "лъжа" всъщност се оказа вярна.

В края на 2019 г. се появи новината, че Йовов и друг бивш играч на столичния тим - Даниел Боримиров, са станали собственици на "Левски". Тогава Йовов отрече: "Няма нищо такова. Някои хора се опитват да създават новини. Моята енергия е съсредоточена другаде. Това не ми пречи, но са фалшиви новини. Над 100 разговора проведох от сутринта. Обяснявам на всички, че няма нищо вярно. Пълни измислици!", коментира той.

Сега се оказва, че акциите на "Левски" са били "джиросани" на Йовов и Боримиров от Спас Русев през януари 2019 г., преди месец по-късно да бъдат прехвърлени на Васил Божков, а оттам - на Георги Попов.

Йовов и Боримиров всъщност не са вписвани като собственици на "Левски" в Търговския регистър, но процедурата отнема 2-3 месеца, а самите те са фигурирали като притежатели на мажоритарния дял акции едва месец.

Тагове: