на живо

Йозил ще се бори за мястото си в "Арсенал"

Полузащитникът отказва да си тръгне

Reuters

Месут Йозил смята да се бори за мястото си в "Арсенал", въпреки че беше напълно зачеркнат от мениджъра Микел Артета след рестарта на Висшата лига през юни.

Според медиите на Острова, бившият германски национал вече няма бъдеще на "Емиратс" и ръководството на клуба търси начини да се освободи от него и огромната му заплата в размер на 350 хиляди паунда на седмица. Контрактът му е до юни 2021 година, а халфът няма никакво намерение да си тръгва.

"Моята позиция е ясна - аз съм тук до последния ден от договорката ни и ще давам всичко за клуба. В миналото съм показвал, че мога да се завърна в тима и отново ще го направя. Аз ще реша кога да си тръгна, а не други хора", коментира Йозил, който за последно игра за "артилеристите" преди началото на пандемията от COVID-19.

"Очевидно ситуацията е трудна, но аз обичам "Арсенал". Обичам да работя тук, обичам хората в клуба, обичам и Лондон, който е мой дом. Каквото и да се случи в последните два сезона, аз си оставам силен психически и съм щастлив. Никога не се предавам. Искам да помагам на отбора си и ще се боря за това. Когато съм здрав, знам на какво съм способен на терена", допълни Йозил.