на живо

Юлиан Дракслер ще премине в ПСЖ за 45 млн. евро

Френският тим пребори конкуренцията на "Арсенал" за полузащитника

Getty Images

Юлиан Дракслер ще подпише договор с "Пари Сен Жермен" на стойност 45 млн. евро, твърди "Евроспорт". По този начин германецът ще се превърне в първия голям трансфер за зимния прозорец, който отваря през януари 2017 г.

Контрактът на 23-годишния полузащитник ще е за 4 години и половина. 

Дракслер влизаше и в плановете на друг съперник на "Лудогорец" в груповата фаза на Шампионската лига - "Арсенал", но от френския клуб явно са били по-активни.

Новото попълнение на ПСЖ е продукт на школата на "Шалке". През 2015 г. той премина във "Волфсбург". Там обаче не успя да се наложи в състава. През настоящия сезон той има 14 мача и само 2 асистенции в актива си.

"Вълците" потвърдиха за интереса и преговорите за Дракслер.

"Проведохме някои много интензивни, но конструктивни разговори с "Пари Сен Жермен", Юлиян Дракслер и неговия екип в последните няколко дни и сме сигурни, че постигнахме задоволителен резултат за всички страни", заяви спортният директор на клуба Олаф Ребе.

Най-вероятно трансферът на футболиста при парижани ще бъде обявен официално в първите дни на 2017 г., след като Дракслер премине задължителните медицински прегледи.