на живо

"Юнайтед" е аут от ФА Къп! Роналдо и юноша провалиха "червените дяволи"

"Мидълзбро" изхвърли гранда след драма с 16 дузпи

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" отпадна от втородивизионен отбор в четвъртия кръг на ФА Къп! "Червените дяволи" завършиха 1:1 с "Мидълзбро" в редовното време и продълженията, а при последвалата драма с общо 16 дузпи грандът бе елиминиран заради един пропуск - на юношата Антъни Еланга.

На "Олд Трафорд" "Юнайтед" поведе в 25' с гол на Джейдън Санчо. "Боро" изравни в 64' чрез Мат Крукс. При попадението за гостите Дънкан Уотмор игра с ръка, но ситуацията бе прегледана щателно със системата за видеоповторения (VAR) и реферът Антъни Тейлър не промени първоначалното си решение.

Снимка: Getty Images

"Юнайтед" доминираше и създаде куп положения пред вратата, пазена от Джо Лъмли, но ги пропиля.

Сред главните виновници за срамното отпадане са две от звездите в състава на Ралф Рангник. Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо не реализира дузпа в 20', което е четвърти пропуск за него от бялата точка с екипа на "Манчестър Юнайтед" след тези срещу "Уигън" (2006 г.), "Уест Хем" (2007 г.) и "Барселона" (2008 г.).

Снимка: Getty Images

Сънародникът на Роналдо - Бруно Фернандеш, пък не се разписа на празна врата в 72', пращайки топката в десния страничен стълб.

Така "Юнайтед" приключи с ФА Къп в четвъртия кръг или по-рано за първи път от 2014 г., когато бе отстранен от "Суонси" (1:2). За "червените дяволи" отпадането от "Мидълзбро" с дузпи е второ поредно. Двата тима се срещнаха и в осминафиналите за Купата на лигата през сезон 2015/2016, а йоркширци продължиха напред след 0:0 в редовното време и продълженията и 3:1 при наказателните удари.

Репортаж от двубоя на 28 октомври 2015 г.: