на живо

"Юнайтед" напазарува четирима в последния момент

Кавани, Телес, Пелистри и Диало акостираха на "Олд Трафорд"

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" направи 4 сделки в последния ден на трансферния прозорец в Англия. "Червените дяволи" се подсилиха с нападател, две крила и защитник.

Привличането на Единсон Кавани беше едно от очакваните събития. 33-годишният уругваец е без отбор от края на сезон 2019/2020. За последно той игра в "Пари Сен Жермен". За 7 сезона той игра в 301 мача и вкара 200 гола. В последно време обаче той не попадаше в титулярния състав, а след края на договора си с ПСЖ се прибра в родината си, където тренираше с Националния балет.

Бразилският защитник Алекс Телес също ще носи фланелката на "червените дяволи". Той преминава в тима от "Порто" срещу трасферната сума от 15 млн. евро (без бонусите). Контрактът му е до 2023 г.

Мениджърът Оле Гунар Солскяер ще може да разчита и на 18-годишното крило Амад Диало. Той е считан за един от най-големите таланти на италианския футбол. Не е изненада, че за него от "Юнайтед" платиха 21 млн. евро, като са приготвили и още 20 млн. евро за вече бившия му клуб "Аталанта" под формата на бонуси за добро представяне.

Още един уругваец акостира на "Олд Трафорд" - Факундо Пелистри. Той идва от "Пенярол". Клубът получи "скромните" 10 млн. евро за това, че 18-годишният им талант вече ще носи фланелката на "Юнайтед".

Така входящите трансфери на "червените дяволи" за лятото на 2020 г. стават 5. В самото начало на трансферния прозорец английският гранд обяви привличането на Дони ван де Беек от "Аякс".