на живо

"Юнайтед" обръща статистиката, "Рома" търси ранен гол

Гледайте двата реванша пряко в каналите на bTV Media Group днес

Getty Images

Останаха само няколко срещи от осминафиналите на Лига Европа, преди официално да станат ясни всички участници в следващата фаза на турнира. Днес (13 март) "дяволи" и "вълци" ще се опитат да не допускат изненади, но задачите им няма да бъдат никак леки.

"Манчестър Юнайтед" - "Севиля", 21:00 ч., bTV Action

Момчетата на Жозе Моуриньо ще се опитат да се класират сред осемте най-добри за първи път от 2014 г. насам. За целта те ще се изправят срещу "Севиля" и... статистиката. До момента "червените дяволи" са играли в елиминационна фаза срещу испански тимове 13 пъти, като са отпадали 7 и продължавали 6 пъти напред. Балансът срещу тимове от Ла Лига е 13 победи, 21 равенства и 17 загуби.

Снимка: Getty Images

На "Олд Трафорд" обаче имат големи надежди, тъй като съперникът "Севиля" никога не е побеждавал на английска земя. Момчетата на Моуриньо пък са окрилени и от последната победа в първенството - с 2:1 срещу "Ливърпул".

Първият мач завърши 0:0, а двата тима оставиха всичко за реванша, който обещава да е зрелищен!

"Рома" - "Шахтьор" Донецк, 21:00 ч., RING

Украинският тим успя да изненада римските "вълци" на своя територия в зрелищен първи мач постигна обрат и победа с 2:1. Сега действията се пренасят на "Олимпико", а италианския тим със сигурност ще търси ранно попадение, което да успокои гласовитите тифози.

Снимка: БГНЕС

Футболистите и ръководството на "Шахтьор" пък заявиха, че няма да пътуват до Италия, само за да пазят резултат. Те се надяват да повторят постижението си от сезон 2010/2011, когато отстраниха "Рома" след 2 победи. Дали е тази вечер ще е така? Предстои да разберем!