на живо

"Юнайтед" разпиля "Лайпциг", Рашфорд герой и на терена (ВИДЕО)

"Червените дяволи" записаха най-голямата си победа в Шампионска лига от 2013 г. насам

"Юнайтед" разпиля "Лайпциг", Рашфорд герой и на терена (ВИДЕО)

"Манчестър Юнайтед" разгроми "Лайпциг" с 5:0 като домакин в мач от втория кръг на група 8 в Шампионската лига. На "Олд Трафорд" 20-кратният английски шампион доминираше и стигна до убедителния успех с попадения на Мейсън Грийнууд (21'), Антони Mарсиал (87') от дузпа и хеттрик на влезлия като смяна Маркъс Рашфорд (74', 78', 90+2').

По този начин Рашфорд, чиято кампания за топъл обяд на 1 млн. деца по време на пандемията набра огромна популярност, влезе в историята на Шампионската лига. Той стана резервата с най-бързия хеттрик в турнира. Постигна го за 27 минути, следван от Килиан Мбапе (38), Валтер Пандиани (44), Хосеба Йоренте (45) и Уве Рьослер (52).

Юношата на "Юнайтед" е едва вторият играч на "червените дяволи" с хеттрик от пейката. Другият е... неговият мениджър Оле Гунар Солскяер - срещу "Нотингам Форест" във Висшата лига през февруари 1999 г. 

За "червените дяволи" това е най-голямата победа в Шампионската лига в последните 7 години. Предишният двубой, в който те отбелязаха 5 гола в турнира на богатите, е през ноември 2013 г. Любопитното е, че тогава "жертвата" е друг представител на Бундеслигата - "Байер" Леверкузен.

С трите точки тази вечер тимът на Оле Гунар Солскяер е едноличен лидер в група 8 с пълен актив от 6 точки, пред "Пари Сен Жермен" и "Лайпциг" с по 3. Турският шампион "Истанбул Башакшехир" е на дъното без спечелена точка.

В следващия кръг, на 4 ноември, "Манчестър Юнайтед" гостува в Турция, докато "Лайпциг" е домакин на ПСЖ.