на живо

"Юнайтед" си отмъсти на "Тотнъм" и го отдалечи от топ 4

"Червените дяволи" победиха "шпорите" с 3:1 като гости

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" победи "Тотнъм" с 3:1 като гост в дербито от 31-ия кръг на английската Висша лига. По този начин "червените дяволи" си отмъстиха за разгрома с 1:6 на "Олд Трафорд" в първия сблъсък между двата тима през сезона - на 4 октомври миналата година.

С успеха днес "Юнайтед", който е с мач по-малко, съкрати аванса на градския си съперник "Сити" на върха до 11 точки и същевременно отдалечи "Тотнъм" от топ 4. "Шпорите" са седми с актив от 49 - на 5 от топ 4.

На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" гостите отбелязаха гол в 35', когато точен бе Единсон Кавани. Попадението обаче бе отменено след намесата на системата за видеоповторения (VAR) заради дискусионен фаул на Скот Мактоминей срещу Хюн-Мин Сон в хода на атаката.

Именно южникореецът откри резултата в 40', завършвайки отлична многоходова акция на "Тотнъм".

Снимка: Getty Images

"Манчестър Юнайтед" доминираше през втората част и стигна до обрат. Фред изравни в 57' с второто си попадение за клуба и първо от 22 септември 2018 г. насам (1:1 с "Уулвърхемптън"). Единсон Кавани изведе 20-кратните шампиони напред в 79', а в добавеното време влезлият като резерва Мейсън Грийнууд оформи крайния резултат - 3:1 за гостите.

Така мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо, който бе начело на "Юнайтед" в периода 27 май 2016 г. - 18 декември 2018 г., допусна 10 загуби в рамките на един сезон от Висшата лига за първи път в кариерата си.

Снимка: Getty Images