на живо

"Юнайтед" смени хотела в Марбея заради Рафа Бенитес и коронавируса

"Червените дяволи" ще заминат на топло за седмица

Facebook

Плановете на "Манчестър Юнайтед" за престоя им в Марбея се промениха заради бившият треньор на "Ливърпул" и "Реал" Мадрид Рафаел Бенитес и... коронавируса.

"Червените дяволи" са в южна Испания, за да се подготвят на топло в паузата между мачовете. Само че този път не отседнаха в хотел "Уестърн Ла Кинта Голф Ризорт", а в не по-малко луксозния "Кемпински". 

В обичайното място за спане на "Юнайтед" преди седмица са били футболистите на "Далиан Ифанг" - китайски тим, воден от Рафаел Бенитес.

Въпреки, че няма данни в делегацията да е имало болни, "червените дяволи" предпочетоха да не рискуват.

На "Олд Трафорд" се притесняват доста от вируса, който отне животите на над 1000 човека в Китай. Дни преди да затвори зимният трансферен прозорец, английският гранд подписа с Одион Игало. Той се присъедини към тима от китайския "Шанхай Шенуа", но не пътува с "Юнайтед" за лагера в Марбея.

Причината е, че в тима се опасяват той да не бъде поставен под карантина след преглед на летището, тъй като е прекарал доста време в Китай.

"Сигурно иска да дойде с момчетата, но няма да рискуваме", обясни Солскяер.

Тимът трябваше да прекара седмицата в Катар, но след това от ръководството решиха "червените дяволи" да останат в Европа, тъй като политическата ситуация в Близкия Изток не е стабилна.