на живо

Юношески гол класира "Ливърпул" за осминафиналите

Мърсисайдци победиха "Аякс" с 1:0 у дома

Юношески гол класира "Ливърпул" за осминафиналите

Гол, за който комбинираха двама юноши на тима, класира "Ливърпул" за елиминационната фаза в Шампионската лига! Мърсисайдци записаха труден успех с 1:0 като домакини на "Аякс" в среща от петия кръг и си осигуриха първото място в група 4.

Единственото попадение на "Анфийлд" отбеляза 19-годишният Къртис Джоунс в 58', след като се възползва от центриране на друг младок - своя връстник Неко Уилямс, както и от неориентираната игра на вратаря Андре Онана.

Снимка: Getty Images

"Аякс" създаде няколко добри положения, но силен мач за "Ливърпул" направи стражът Каоймин Келехър. Ирландецът изненадващо започна като титуляр вместо контузения Алисон, а на резервната скамейка остана далеч по-опитният Адриан.

В крайна сметка Келехър - 11-ият вратар на "Ливърпул" в Шампионската лига, стана едва вторият дебютирал с чиста мрежа. Другият е бившият национал Крис Къркланд срещу "Галатасарай" през 2002 г.

Снимка: Getty Images

С трите точки "Ливърпул" вече има 12 и е недостижим на върха в група 4. Втори е тимът на "Аталанта" с 8 точки, пред "Аякс" със 7 и "Мидтиланд" на дъното с 1.

В следващия кръг - на 9 декември,  "Аякс" приема "Аталанта" в директен сблъсък за втората позиция, докато "Ливърпул" гостува на датския шампион, в чиито редици е родният национал Божидар Краев.