на живо

Юрген Клоп: Това е за феновете, които страдаха (ВИДЕО)

Мениджърът на "Ливърпул" се извини на семейството си

Може би най-щастливият човек след финала в Шампионската лига е Юрген Клоп. Мениджърът на "Ливърпул" изведе своя тим до шеста титла от най-силния европейски клубен турнир, след като на финала в Мадрид мърсисайдци победиха с 2:0 "Тотнъм".

Той не пропусна да благодари на хилядите фенове по трибуните и милионите по цял свят, които не престават да подкрепят него и тима, дори когато губят. За Клоп това е първи трофей от силен турнир с "Ливърпул". Той е начело на тима от 2015 г. насам.

"Голяма битка! И двата отбора се бориха! "Тотнъм" не играха зле. Ние обаче трябваше да си свършим работата. Сезонът беше дълъг, интензивен, но го направихме за тези хора, за тези фенове! Невероятно! Тези фенове... Във всичките финали, в които играхме, те страдаха и преживяваха всяка една минута. Това е за тях! Те свършиха невероятна работа и ни помогнаха много през сезона", заяви Клоп.

След важния мач мениджърът отправи и едно предварително извинение към семейството си.

"Извинявам се на семейството си, че тази година почивката ни ще продължи по-кратко", заяви Клоп. 

Следващият мач на "Ливърпул" е за Суперкупата на Европа. В него мърсисайдци ще играят срещу "Челси" - отбора, който триумфира в Лига Европа.