на живо

Юрген Матей: Ако играем както срещу "Базел" и "Рома", имаме шанс за добър резултат

"Партньорството ни с капитана Антов става все по-добро"

Юрген Матей: Ако играем както срещу "Базел" и "Рома", имаме шанс за добър резултат

Защитникът на ЦСКА Юрген Матей смята, че "армейците" имат всички шансове за добър резултат в мача с "Йънг Бойс", ако играят както срещу "Базел" и "Рома". Toва заяви нидерландецът в специално интервю за bTV преди двубоя. Според Матей, партньорството му с капитана Антов в центъра на "червената" отбрана става все по-добро с всяка изминала седмица.

ЦСКА гостува на швейцарския "Йънг Бойс" тази вечер в среща от третия кръг в група 1 на Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

"Още от самото начало се разбираме отлично с Антов. Комуникираме си, работим добре заедно. Мисля, че още не сме постигнали перфектен синхрон. Трябва да работим над доста неща, но с всяка изминала седмица става все по-добре. Дойдох тук в края на миналия сезон, така че играя от по-дълго време, отколкото хората си мислят, но все пак е трудно, защото езикът е различен. Затова и в началото комуникацията беше трудна. Работим усилено и се надявам скоро да сме перфектни.", каза Матей.

"Според мен стилът на "Йънг Бойс" е различен от този на "Базел". Може би нивото им е сходно, или "Йънг Бойс" е малко по-силен отбор. И двата тима са класни, но ако играем както срещу "Базел" или "Рома", имаме шанс за добър резултат."

Снимка: Getty Images

Матей, който не бе на линия за последните два мача на ЦСКА поради контузия, вече е напълно възстановен и готов за игра.

"В мача срещу "Арда" тръгнах на спринт и усетих остра болка в бедрото, като от порязване с нож. Седмица по-късно обаче всичко вече е окей. По-добре е и мога да играя, ако треньорът каже... Всяко нещо се случва с причина. Не ми беше трудно да приема, че пропускам мача срещу "Рома", въпреки че е приятно да играеш. Просто се фокусирах върху възстановяването и завръщането си на терена колкото се може по-скоро."

"Мисля, че е хубаво да има няколко футболисти за една позиция, защото тренираш здраво и осъзнаваш, че ако допускаш грешки, треньорът може да пусне друг. Но сега проблемът е по-скоро, че ако има контузен, за треньора е трудно."

Снимка: Lap.bg