на живо

"Ювентус" и Масимилиано Алегри се разделиха

Антонио Конте и Маурисио Почетино са фаворити за негов заместник

Getty Images

"Ювентус" и Масимилиано Алегри се разделят! Това потвърдиха от клуба в своя официален сайт. 

Специалистът ще изпълни задълженията си до края на сезона, а след това ще напусне торинския гранд. Двете страни ще прекратят преждевременно отношенията си, тъй като договорът на Алегри изтича на 30 юни 2020 г.

51-годишният италианец застана начело на клуба на 16 юли 2014 г. Той изведе "Юве" до 5 последователни шампионски титли на Италия, 4 Купи на страната и 2 Суперкупи.

Избраниците на Алегри играха 2 пъти на финал в Шампионската лига - през сезон 2014/2015, когато загубиха от "Барселона" и през 2016/2017, когато загубиха от "Реал" Мадрид.

Снимка: БГНЕС

За напускане на специалиста се заговори преди месеци, като явно той и ръководството на италианския тим не са успели да постигнат споразумение за продължаване на отношенията си.

В последния сезон Алегри привлече в състава си португалската звезда Кристиано Роналдо и отново спечели шампионската титла на Италия. В Шампионската лига отборът достигна до четвъртфинал и отпадна от "Аякс".

Фаворити за наследник на специалиста начело на "Юве" са бившият мениджър на "Челси" Антонио Конте, който е без отбор от юли 2018 г., както и настоящият треньор на един от финалистите в Шампионската лига "Тотнъм" - Маурисио Почетино. Той заяви, че би напуснал отбора, ако спечели най-силния европейски клубен турнир.