на живо

"Ювентус" нанесе три тежки удара на "Барселона" (ВИДЕО)

Шампионът на Италия взе добър аванс преди реванша на "Камп Ноу"

Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" постигна впечатляващ успех с 3:0 над "Барселона" в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Пауло Дибала отбеляза две попадения и бе големият герой за "бианконерите", които спечелиха 16-ти пореден домакински двубой от всички турнири и вече нямат поражение в 22 последователни срещи пред собствена публика от надпреварите на УЕФА. За "Барса" загубата е втора поредна, след 0:2 от "Малага" преди броени дни, и трета в последните 4 гостувания от Шампионската лига.

В големи периоди от срещата на "Ювентус Стейдиъм" играта бе равностойна, като и двата отбора създадоха приблизително еднакъв брой голови положения. Домакините обаче бяха по-точни в завършващия удар, а каталунците пропиляха своите шансове. Легендата Джанлуиджи Буфон също се отличи с невероятни спасявания и има основен принос "Старата госпожа" да не допусне попадение във вратата си.

Домакините бяха по-агресивни в началото на срещата и поведоха още в 7-ата минута. Хуан Куадрадо проби по десния фланг и асистира на Пауло Дибала, който бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле. Аржентинецът се обърна и нанесе прекрасен завършващ удар в далечния ъгъл, давайки преднина на своя тим.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" продължи да пресира дълбоко в половината на съперника, но бе и по-предпазлив в отбрана. "Барса" започна да задържа топката в по-големи периоди и в средата на полувремето стигна до чисто голово положение. С брилянтен пас Лео Меси изведе Андрес Иниеста в наказателното поле, но ударът на капитана бе отразен блестящо от Буфон.

Секунди по-късно вратарят на домакините отново ликуваше, след като "бяло-черните" удвоиха преднината си. И вторият гол бе дело на Дибала, който за пореден път получи огромно пространство в половината на каталунците и отбеляза с хубав изстрел от границата на наказателното поле. Това бе 16-ото попадение на 23-годишния аржентинец от началото на сезона във всички турнири.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След почивката "Барселона" успя да реагира и да създаде повече проблеми на домакините. Първо Меси не уцели вратата от добра позиция в наказателното поле, а в друга ситуация шут на Иниеста мина над напречната греда. "Блаугранас" пропуснаха своите възможности и бяха наказани в 55-ата минута, когато Джорджо Киелини се пребори с Хавиер Масчерано в наказателното поле и с глава изпрати топката във вратата на Марк Андре Тер Стеген.

Централният бранител отбеляза първото си попадение в Шампионската лига от 2009 г. насам, а през 2010 г. за последно бе точен в среща от европейските турнири.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

До края на мача "Ювентус" предпочете да брани с всички сили чудесната си преднина, но въпреки това "Барса" стигна до нови голови възможности. При най-добрата от тях Луис Суарес бе изведен в наказателното поле, но отново Буфон отрази удара на уругваеца.

Така във второ поредно гостуване от Шампионската лига тимът на Луис Енрике не успя да отбележи гол, както и във втори последователен двубой от всички турнири. Поражението е второ и най-тежко за испанския гранд в четири гостувания на "Ювентус" в историята, като в нито едно от тях "Барса" няма победа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От своя страна "бианконерите" не допуснаха гол за седми път в девет двубоя от турнира през този сезон и продължават да имат най-добрата защита, инкасирала едва 2 попадения. Треньорът Масимилиано Алегри постигна втори успех в 10 мача срещу "Барса" в кариерата си като наставник, а "Ювентус" взе частичен реванш за загубата с 0:3 на финала на Шампионската лига през 2015 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Реваншът на "Камп Ноу" е на 19 април, сряда, и ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 21 ч.!