на живо

Ювентус получи страхотен комплимент от една легенда

Алегри посъветван да не се натоварва преди финала срещу Барса

Getty Images

Един от най-успешните треньори в историята на Ювентус Марчело Липи заяви, че настоящият отбор на "бианконерите" следва същия път, който извървя тимът, когато той го ръководеше. През 90-те и в началото на XXI век торинският гранд завоюва пет титли на Италия и един трофей от Шампионска лига (1996). Освен това Юве игра още три финала в най-престижния европейски клубен турнир.

"Може да се каже, че настоящият тим на Ювентус следва същия път на развитие като моя Ювентус. Първо, успехи в Италия, после в Европа, а след това може би един ден и на интерконтинентално ниво. За да стигне до това ниво, сегашният Ювентус направи няколко много успешни стъпки в Европа, каквито са елиминирането на Борусия Дортмунд и Реал Мадрид. След трите шампионски титли в Италия с Конте идването на Масимилиано Алегри може да бъде определено като бонус. Под негово ръководство отборът се разви тактически и може без проблеми да играе с две схеми. В Италия доминацията му е стряскаща", заяви Липи.

Световният шампион с Италия от Мондиала през 2006-а година разкри, че наскоро се е свързал с Алегри през общ приятел и го е посъветвал да се оттърси от напрежението преди предстоящия финал срещу Барселона като отдели един ден в Берлин, за да си почине в компанията на семейството и приятелите си. Според Липи няма нужда треньорът да се вживява в ролята на Ал Пачино от "Any Given Sunday".

Зрелищният финал може да гледате пряко по bTV Action в събота от 21:45 часа. Коментарното студио започва точно в 21:00 часа. Не пропускайте и студиото по RING.BG с начален час 20:00.