на живо

"Ювентус" преодоля "Сампдория", удължи серията без загуба (ВИДЕО)

"Бианконерите" се утвърдиха в топ 4

"Ювентус" преодоля "Сампдория", удължи серията без загуба (ВИДЕО)

"Ювентус" удължи поредицата от мачове без загуба в Серия "А" на 14! "Бианконерите" се наложиха с 3:1 при гостуването си на "Сампдория" в двубой от 29-ия кръг от италианския шампионат.

Така тимът на Масимилиано Алегри се утвърди в топ 4 и продължава да няма поражение в Калчото от 27 ноември миналата година, когато отстъпи с 0:1 на "Аталанта".

Днес "Ювентус" поведе в 23' след автогол на Мая Йошида. Впоследствие пропуск за домакините направи Стефано Сенси, който не реализира сам срещу вратаря Войчех Шчесни.

Алваро Мората удвои аванса на "Старата госпожа" в 34' от дузпа, отсъдена за фал срещу Мойс Кийн.

Борещият се за оцеляването си в Серия "А" тим на "Сампдория" се активизира след паузата, но в 74' Антонио Кандрева не реализира наказателен удар. Все пак в 84' влезлият като резерва Абделхамид Сабири намали изоставането на "моряците" след щастлив рикошет, преди Мората да сложи точка на спора в 88'.

Така "Ювентус" загря за реванша срещу "Виляреал" от осминафиналите в Шампионската лига през седмицата. Мача можете да гледате в сряда (16 март) от 22:00 ч. пряко по bTV Action.

"Ювентус" е четвърти в Серия "А" с актив от 56 точки, докато "Сампдория" вече заема 16-а позиция с 26 - 4 над зоната на изпадащите и с повече изиграни мачове от преките конкуренти. В следващия кръг селекцията на Марко Джампаоло, за когото поражението днес бе 5-о в последните 7 двубоя, гостува на "Венеция", а "Ювентус" приема закотвения на дъното тим на "Салернитана".

Снимка: Getty Images