на живо

"Ювентус" сътвори чудото! Кристиано Роналдо не прости на "Атлетико" (ВИДЕО)

Класическа победа, обрат и четвъртфинал за италианския шампион

"Ювентус" сътвори чудото и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига! Италианският първенец победи "Атлетико" Мадрид с 3:0 на свой терен в осминафиналния реванш и продължава напред с общ резултат 3:2, въпреки поражението с 0:2 на "Уанда Метрополитано" преди три седмици.

Героят на вечерта е добре познат - Кристиано Роналдо. Португалската суперзвезда блесна с хеттрик и за пореден път се оказа кошмар за тима на Диего Симеоне. Емблематичния №7 има вече 25 гола и 8 асистенции в 33 мача срещу "Атлетико" Мадрид, което превръща "рохибланкос" в един от любимите му съперници. В кариерата си до момента Роналдо е по-резултатен само срещу друг испанския тим - "Севиля", на който е вкарал 27 попадения.

Хеттрикът тази вечер е под №8 за Кристиано в елиминационната фаза на Шампионската лига. По този показател той се изравни с големия си враг Лионел Меси и двамата вече делят лидерската позиция.

Снимка: Getty Images

"Ювентус" доминираше преди почивката и притисна съперника още от началните минути. "Атлетико" се пропука за пръв път в 27', когато Федерико Бернардески центрира в наказателното поле, а Кристиано Роналдо се извиси и с глава изведе напред  своя тим.

На полувремето домакините имаха минимален аванс, който удвоиха минути след началото на втората част. Кой друг, ако не Кристиано Роналдо? В 48' португалецът отново се разписа с глава. В първия момент ударът му бе избит от вратаря Ян Облак, но технологията на голлинията показа, че въпреки намесата на словенския страж, топката е влязла с целия си обем.

За португалеца това бе попадение №22 с глава в Шампионската лига - показател, по който той е лидер.

Снимка: Getty Images

След втория гол "Ювентус" продължи да бъде по-активният и нанесе съкрушителния удар в 86'. Анхел Кореа бутна Федерико Бернардески в наказателното поле и реферът Бьорн Кайперс отсъди дузпа за "Старата госпожа". Зад топката застана щатният изпълнител Кристиано Роналдо. Секунди по-късно "Ювентус Стейдиъм" изригна за трети път. Хеттрик за Кристиано Роналдо, с който италианският шампион сътвори чудото!

Португалската му суперзвезда пък продължава да пише история. С феноменалното си представяне тази вечер Роналдо вече има 62 гола и 14 асистенции в последните 77 елиминационни срещи на своите отбори в най-авторитетния клубен турнир.

Снимка: Getty Images

Разочарованието за "Атлетико" Мадрид е голямо. "Дюшекчиите" отпадат в евротурнир, въпреки успех с 2:0 у дома, за пръв път в последните 52 години. Преди малко повече от половин век - през сезон 1967/1968 "рохибланкос" губят с 0:3 от турския "Гьозтепе" в реванш от втория кръг на турнира за Купата на панаирните градове.

Снимка: Getty Images