на живо

"Ювентус" спечели убедително срещу "Болоня" и се доближи до четворката в Серия "А"

"Бианконерите" продължиха успешните си изяви срещу "рособлу"

"Ювентус" спечели убедително срещу "Болоня" и се доближи до четворката в Серия "А"

"Ювентус" удължи периода си на доминация в съперничеството с "Болоня", печелейки като гост с 2:0 в среща между двата тима от 18-я кръг на Серия "А". Тимът от Торино стигна до победата без почти никакви проблеми, ограничавайки играта на домакините в нападение до само няколко половинчати голови възможности. За "бианконерите" успехът е 11-и последователен срещу съперника от ст. "Ренато Дал'Ара". Шест от победите са поредни при гостувания в Болоня.

Тимът на Синиша Михайлович остава без успех над "Юве" в 21 срещи от 2011 г. насам. А като домакини "червено-сините" не са надигравали "Старата госпожа" от още по-отдавна - за последно го сториха през ноември 1998 г.

Снимка: Getty Images

Алваро Мората откри резултата в мъгливите атмосферни условия на "Дал'Ара" още в шестата минута. Испанският нападател изскочи зад гърба на защитата и се възползва от великолепна асистенция на Федерико Бернардески, нанасяйки голов удар в близкия ъгъл. За първи път от над 4 години насам Мората бе точен в трето поредно шампионатно гостуване, като вече има пет попадения в настоящото първенство.

Гостите подпечатаха успеха си в 69-ата минута чрез хубав гол на Хуан Куадрадо. Колумбиецът реализира за четвърти път в шампионата със силен удар от границата на наказателното поле, довел до рикошет от гърба на Аарън Хики, който отклони топката неспасяемо за вратаря Лукаж Скорупски.

Снимка: Getty Images

След второто попадение "Болоня" напълно загуби вяра в своите способности и в крайна сметка трябваше да се примири с третата си поредна загуба в Серия "А". Отборът на Михайлович остава с 24 точки на 10-ото място в подреждането, което обаче е под заплаха от "Верона", "Торино" и "Сасуоло", който в средата на идната седмица ще бъде последният съперник на "Болоня" за годината.

"Ювентус" спечели за пети път в последните седем кръга от калчото, като при всяка от победите не е допуснал гол във вратата си. "Старата госпожа" събра 31 точки на шестото място, изравнявайки актива на петия "Рома", който обаче има по-добра голова разлика. И двата тима могат да бъдат изместени при успех на "Фиорентина" срещу "Сасуоло" в неделя по обяд. Двубоят започва в 13:30 и ще бъде излъчен пряко в ефира на телевизия RING.

Снимка: Getty Images