на живо

Съперникът на Гришо - фен на "Юнайтед" и Федерер

Гидо Пея е бивш номер 39 в световната ранглиста

Getty Images

Гидо Пея е първият съперник на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в Маями. Двамата ще се срещнат във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс", след като 26-годишният аржентинец победи в три сета квалификанта от САЩ Тим Смичек - 3:6, 6:4, 7:6(3). Очаква се двубоят между Гришо и Пея да бъде в петък вечер.

Аржентинецът е номер 158 в света. Върховото му класиране е 39-ата позиция в ранглистата от 21 март 2016 г. Играе с лява ръка и счита бенкенда за най-силното си оръжие.

Той се състезава при професионалистите от 2007 г., но все още няма спечелена титла

Снимка: Getty Images

Миналата година Пея отпадна в първи кръг в Маями след загуба с 0:6, 6:7 от сънародника си Хуан Мартин Дел Потро. Това е негово четвърто участие на този турнир, като с достигането си до втория кръг, той изравни най-доброто си постижение в надпреварата.

Извън корта, Пея е голям фен на "Манчестър Юнайтед" и Уейн Рууни. Обича и бързите коли. А любимият му пилот от Формула 1 е Себастиан Фетел.

Общото между него и Гришо е... Роджър Федерер. И двамата признават, че от ранна детска възраст се възхищават на Маестрото от Швейцария.

Пея и Димитров са се срещали само веднъж до момента - във Вашингтон през 2015 г., където българинът печели със 7:6, 6:4.