на живо

Къде е Гара Дембеле?

Нападателят се завръща в Европа

Getty Images/Guliver Photos

Бившата звезда и голмайстор на Левски Гара Дембеле пристигна на проби в състава на норвежкия футболен вицешампион Стрьомгодсет. 29-годишният малиец с френски паспорт Дембеле от днес се включи в тренировките на клуба от Драмен, който в момента е на лагер в испанския курорт Марбея. Нападателят по всяка вероятност ще бъде тестван още в първата проверка на скандинавците на 17 февруари (сряда) срещу украинския Динамо Киев.

Стрьомгодсет има планирани още две контроли в Испания - на 21 февруари (неделя) срещу руския Динамо Москва и на 25 февруари (четвъртък) срещу Шахтьор Солигорск от Беларус.

"Дембеле е универсален нападател, който има опит и е играл на високо ниво, включително и в германската Бундеслига. Искаме да видим отблизо качествата му. След това ще преценим дали да му предложим договор", коментира спортният директор на норвежците Йостейн Фло.

Дембеле, който е юноша на френския Оксер, блесна през сезон 2010/2011 година с екипа на Левски, за който реализира 35 гола в 37 официални мача. През лятото на 2011 година той беше продаден срещу 2,5 милиона евро на германския Фрайбург, рекорден тогава трансфер за клуба от Бундеслигата. Нападателят, обаче, не успя да се утвърди в германския футбол, в които за 18 месеца записа едва 20 мача и 1 гол.

През зимата на 2013 година той беше преотстъпен на китайския Ухан Цзал, а за последно имаше договор с Дубай КСК.