на живо

Къде ще спи Жозе Моуриньо в България?

"Тотнъм" резервира цял хотел за престоя си в Пловдив

Без съмнение мачът между "Локомотив" Пловдив и английският "Тотнъм" от втория квалификационен кръг на Лига Европа ще се превърне в едно от футболните събития за 2020 г. у нас.

Не виждаш всеки ден в пловдивския парк "Лаута" Жозе Моуриньо, Хари Кейн, Хюн Мин-Сон, Деле Али и компания. Коронавирусът обаче промени целия свят и за съжаление на футболистите на гранда от Висшата лига, те няма да имат възможност да се насладят на красотите на Пловдив. За сметка на това ще потънат в лукса на един от най-големите хотели в Града под тепетата.

Снимка: Getty Images

Очаква се "Тотнъм" с всичките си звездни футболисти и Специалния мениджър да кацнат на летище "Пловдив" около 19:50 ч. днес (16 септември). Те ще се качат на автобуса направо на пистата. От там ще потеглят към квартал "Каменица 2", където се намира хотелът.

Ако си мислите, че ще може да се снимате и да вземете автограф от някой от вашите любимци, жестоко се лъжете! В "Тотнъм" държат на спокойствието и на безопасността. За това целият хотел - с всички 107 стандартни стаи, 81 стаи делукс и 2 апартамента, е резервиран.

Снимка: Getty Images

Между другото, делегацията на английския тим наброява 62-а души.

Пресметнато по стандартна тарифа за стая, от "Тотнъм" са платили над 26 000 лв. Това не изглежда като голям разход за "шпорите", на фона на бюджета им, който е 437 млн. евро. 

Снимка: Getty Images

Моуриньо със сигурност ще бъде настанен в един от апартаментите в хотела. Там той ще може да се разполага на 70 кв. м с гледка към града. Ще спи на голямо легло, ще може да използва две бани, като в едната от тях има джакузи. 

Що се отнася до другите удобства на хотела, от "Тотнъм" едва ли ще се възползват. "Шпорите" пристигат в България със собствена охрана и собствен готвач, който следи стриктно менюто на играчите. Така че забравете за картинката, в която Хари Кейн яде дюнер на Главната. 

Снимка: Getty Images

Забравете и да може да се промъкнете и да пиете по едно кафе в лоби бара на хотела, а около вас Моуриньо да бистри тактиката. Цялата сграда ще бъде недостъпна. Заради предпазни мерки за борбата с коронавирус, само персоналът ще бъде допускан в двора на хотела. 

Веднага след мача "Тотнъм" пътува за летището. Футболистите ще хапнат набързо директно на пистата. За там е предвиден кетъринг и след това се качват в самолета, за да се приберат у дома. 

Дали с победа или със сензационно поражение? Всичко ще стане ясно на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" утре (17 септември).