на живо

Как големите ни спортисти отбелязаха 3 март

Ивет Лалова, Григор Димитров и Димитър Бербатов със специални поздрави

Ладислав Цветков

Днес се честват 140 години от Освобождението на България. По този повод част от най-големите ни спортисти отправиха специални послания в социалните мрежи.

От Чикаго се включи Тервел Пулев, който рано тази сутрин постигна осмата си поредна победа на професионалния ринг. 

"Скъпи българи! Навсякъде по света, където и да се намирате. 3 март е една от най-важните дати в нашата история. Това е моментът, в който ние отново се докосваме до свободата. Дори една шепа хора с общ идеал могат да променят историята в положителна насока. Хора като Паисий, Левски, Ботев, Вазов, Раковски, Алеко Константинов и други", каза боксьорът в специално видео обръщение за bTV.

Чаровната Ивет Лалова пожела все по-често да се чувстваме горди от факта, че сме българи и да имаме повече възможности да слушаме българския химн. Тя призова да се обичаме и да пазим своите традиции."

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се готви за Мастърса в Индиън Уелс, но използва профила си в Туитър, за да поздрави българите по случай националния празник. 

А в Индия Димитър Бербатов се чувства горд българин.

Снимка: Ладислав Цветков

Част от волейнационалите ни се включиха във вдъхновяващо видео на родната федерация, в което рецитираха баладата на Христо Ботев - "Хаджи Димитър".

Футболистите на ЦСКА, които в понеделник гостуват на "Дунав" в Русе в мач от 23-ия кръг на Първа лига, се събраха на тренировка и в един глас честитиха празника на всички българи.