на живо

Как се прави шпагат по шотландски? (ВИДЕО)

Джейсън Талбът май обърка футбола с таекуондото

Футболът в Шотландия никога не е бил изпълнен с технични изпълнения и красиви отигравания. И това, което ви представяме, също не е такова - определено.

През изминалия уикенд капитанът на първодивизионния Ливингстън, Джейсън Талбът, напомни за тъмната страна на играта на Острова или просто бе объркал футболния терен с татами или друг вид бойна арена.

В края на първото полувреме на двубоя Ливингстън - Хартс, Талбът опита да отнеме топката от Сам Никълсън, но вместо това нокаутира съперника с удар в неговото лице. Секунди по-късно лицето на Никълсън бе облято в кръв, а главният съдия Браян Колвин недвусмислено показа, че в Шотландия подобни изпълнения се приемат за нещо напълно нормално, показвайки само жълт картон на Талбът.

Никълсън бе изваден от игра, но въпреки това тимът му спечели срещата с 3:2. След нейния край човек от треньорския щаб на "сърцата" засне лицето на 20-годишния футболист, по което лесно могат да се забележат шевовете, нужни за третиране за зловещите рани.

В крайна сметка мачът завърши с общо осем жълти картона и един червен, затвърждавайки биткаджийското реноме на футбола в долните дивизии на шотландския футбол. Все още не е ясно какъв период ще е нужен на Никълсън за възстановяване и кога феновете на Хартс отново ще го видят в игра. Със сигурност обаче за в бъдеще той ще бъде по-предпазлив, когато срещу него се изправя капитанът и централен защитник на съперниковия тим.