на живо

Какво могат новите попълнения на ЦСКА-София (ВИДЕО)

Вижте хеттрика на Руй Педро в Шампионската лига!

Lap.bg

ЦСКА-София представи днес три нови попълнения, с които наставникът Едуард Йорданеску се надява да вдигне класата на отбора. Това са португалските полузащитници Руй Педро и Рубен Пинто, както и колумбийският нападател Вилмар Джордан Хил.

Джордан може да е най-познатото име за българските фенове, но всъщност двамата португалци са с далеч по-сериозен опит в европейските клубни турнири.

28-годишният Руй Педро предизвиква най-голямо внимание с хеттрика, който успява да наниже в мача от груповата фаза на Шампионската лига във вратата на "Спортинг" Брага. Това се случва през 2012 г. докато носи екипа на румънския шампион ЧФР "Клуж"

Ето го и него:

Всъщност Педро играе 3 сезона за ЧФР "Клуж", като ролята му за шампионската титла е по-скоро периферна - 6 мача като титуляр и 7 като резерва. Кампанията 2012/13 обаче е далеч по-успешна. Той играе на позицията плеймейкър и освен трите гола в Шампионската лига, вкарва още 7 в румънския шампионат. В същото време е и основна част от състава на "железничарите". След още един сезон и нови 3 гола Педро се връща в Португалия, където за 2 шампионата изиграва 50 мача за "Академика" Коимбра, в които вкарва 8 гола. Отборът обаче изпада от португалския елит, а от новия сезон полузащитникът няма изигран двубой.

Другият нов португалец е Рубен Пинто. Той е на 24 години и играе като дефанзивен полузащитник. Продукт на академията на "Бенфика", където играе заедно с друг футболист на ЦСКА - Давид Симао. Пинто минава през всички юношески и младежки формации на националния отбор на Португалия. През 2010 г. е част от отбора до 19 години по време на европейския шампионат, където се отчита с един гол, а португалците отпадат в груповата фаза.

След няколко сезона в Б-отбора на родния "Бенфика", Пинто дебютира в Примейра лига като преотстъпен в "Пасош Ферейра". Тимът му завършва 8-ми в крайното класиране през 2015 г., а халфът изиграва 16 мача и вкарва 1 гол. Следва преминаване в "Беленензеш". При столичани Рубен Пинто става твърд титуляр. Поставен пред защитната четворка миналия сезон, той изиграва 31 шампионатни мача, както и 10 двубоя в Лига Европа. 6 от тях са в груповата фаза срещу "Фиорентина", "Базел" и "Лех" Познан. В Португалия се отчита с 2 гола за първенство и 1 за купата на страната.

Припомнете си представянето на "Беленензеш" в Лига Европа миналата есен. Рубен Пинто играе с номер 6:

25-годишният Вилмар Джордан Хил ни е познат от престоя си в "Литекс", който продължи от 2013 до 2015 г. За това време колумбийският нападател вкара 29 гола в "А" група, 3 за Купата на България, както и 3 попадения в квалификациите за Лига Европа - срещу "Верис" и "Дьошгьор". Джордан става голмайстор на "А" група за сезон 2013/14 с 20 попадения - 2 от тях във вратата на "Левски".

Снимка: Lap.bg

Снимка: БГНЕС

През 2015 г. е трансфериран в китайския "Тянджън" срещу 1,6 милиона евро. След един полусезон, в който се разписва само веднъж, колумбиецът поема към шампионата на Обединените Арабски Емирства, където заиграва за "Емиратс". За новия си клуб забива 3 гола в 13 мача, но последната му официална изява е от януари тази година.