на живо

Какво очаква ЦСКА в Европа? Гледайте жребия за Лигата на конференциите по bTV Action!

Как ще бъдат подредени четворките в най-новия турнир на УЕФА? Гледайте в 14:30 ч. пряко по bTV Action

Lap.bg

Два български отбора ще радват родните футболни фенове с изявите си в европейските клубни турнири поне до декември! След като стана ясно, че "Лудогорец" ще играе в Лига Европа, вчера (26 август) ЦСКА сътвори мечтаното чудо и отстрани "Виктория" Пилзен, за да си осигури място в групите на най-новия турнир на УЕФА Лигата на конференциите. 

Днес (27 август) ще разберем срещу кои съперници ще се изправят двата тима. Гледайте пряко по bTV Action от 13:00 ч. жребия за груповата фаза на Лига Европа. В 14:30 ч. стартира определянето на четворките в Лигата на конференциите. 

След като през миналия сезон ЦСКА игра в групите Лига Европа и се представи на ниво срещу силни тимове като "Рома", "Йънг Бойс", "Клуж" и "Антверпен", този път "червените" достигнаха до четворките в Лигата на конференциите - най-новия турнир на УЕФА.

Снимка: Lap.bg

По инфарктен начин отборът от стадион "Българска армия" си осигури още едно европейско приключение поне до декември. В пресявките към групите ЦСКА се справи с "Лиепая", "Осиек" и "Виктория" Пилзен. Срещу чехите успехът дойде в последните минути на продължението, а феновете на трибуните на националния стадион "Васил Левски" бяха в екстаз.

Така те попаднаха сред тези 32 отбора, които ще се борят за трофея в първото издание на Лигата на конференциите. Схемата на турнира е позната - те ще бъдат разпределени в 8 групи по 4 тима.

Снимка: uefa.com

Ето и как са подредени отборите в урните за жребия:

Урна 1: "Рома", "Тотнъм", "Базел", "Славия" Прага, "Копенхаген", "Гент", АЗ Алкмаар, ЛАСК;

Урна 2: "Фейенорд", "Карабах", "Макаби" Тел Авив, ПАОК, "Рен", "Партизан", "Клуж", "Зоря" Луганск;

Урна 3: "Унион" Берлин, ЦСКА, "Витес", "Слован" Братислава, "Яблонец", "Алашкерт", "Флора", "Кайрат"

Урна 4: "Линкълн Ред Импс", "Рандерс", "Анортозис", "Омония", ХИК Хелзинки, "Макаби" Хайфа, "Бодьо Глимт", "Мура"

Мачовете от груповата фаза на Лигата на конференциите ще се играят от 16 септември до 9 декември. Директно за 1/16-финалите се класират победителите в групите. Тимовете на второ място ще играят плейофи за участие в елиминациите срещу третите в групите на Лига Европа. Останалите два отбора изпадат от евротурнирите. Финалът на Лигата на конференциите е на 25 май в Тирана.