на живо

Зауерланд: Пулев ще победи Джошуа, ако британецът покаже слабостите си

Текат преговори, но не е ясно дали ще има двубой между българина и британеца, заяви промоутърът

Lap.bg

Промотърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд вярва, че Антъни Джошуа може лесно да бъде победен от българина. Според Зауерланд британският боксьор е показал слабостите си в мача срещу Владимир Кличко.

"Видях две лица от Антъни. Мачът с Кличко беше може би най-вълнуващият в тежката категория от много години насам, но също така на моменти видях един новак. Ако на ринга се появи новакът, Пулев лесно ще се справи с него. Ако Джошуа експлодира както в 11-ия рунд и половината на петия, ще бъде тежка вечер за всички", коментира Зауерланд пред "Скай спортс".

Промоутърът заяви, че в момента текат преговори с екипа на световния шампион, но все още не е ясно дали ще се стигне до мач между двамата. Той е уверен, че Пулев има всички шансове да победи Джошуа заради по-големия опит, който притежава.

"Вълнуващото при Джошуа е, че той все още се учи, докато Кубрат Пулев е опитен състезател, който е победил много добри боксьори в кариерата си", каза още съсобственикът на компания "Зауерланд".

"Отхвърлихме офертата, защото знаехме, че сме задължителни претенденти. Кубрат си е заслужил този мач. Това е смисълът да има задължителен претендент в спорта. Той е стигнал до мач за световна титла, защото е победител останалите."

"Ако има реванш между Джошуа и Кличко, това определено ще бъде страхотен мач. Ние не искаме пречим на големите мачове, така че може би ще се намери решение, което да ни гарантира правото на мач в определен период от годината", уточни Кале Зауерланд.