на живо

Калейн пред bTV: Ще играя за публиката и за себе си

Гимнастичката се чувства уверена преди началото на световното първенство в Баку

Калейн пред bTV: Ще играя за публиката и за себе си

Боряна Калейн е готова за началото на световното първенство. Шампионатът по художествена гимнастика в Баку започва след броени дни, а грацията ще се бори за квота за олимпийските игри в Токио догодина.

"Много съм спокойна. Уверена съм и знам на какво съм способна. Трябва да съм още малко по-концентрирана, защото допуснах една глупава грешка на топка. Мисля, че всичко върви много добре", каза в интервю за bTV Калейн.

"Миналата година бях за първи път на световно. Не знаех какво да очаквам, беше нещо ново като емоция и изживяване. Сега съм напълно подготвена. Знам, че имам пет дни, в които ще играя само заради публиката и заради себе си."

"Имам четири дни, в които трябва да се класирам за многобой. Чак след това идва борбата за квотите. Гледам да не го мисля, защото това е едно излишно напрежение, което не мога да си причиня.", продължи тя.

"Много ми харесва залата, защото е по-светла. Обичам като играя да виждам публиката, така се ориентирам и по посоките. На предното състезание в Баку беше тъмно и понякога ми се случваше да се загубя."

"Искам да изпитам удоволствие. Максимално много да се зарадвам на това, че имам възможност да играя тук, в тази зала и пред тези хора. Всички знаем за какво сме дошли", завърши Калейн.

Боряна Калейн и Катрин Тасева ще участват на по четири удара, докато Невяна Владинова ще се представи с две съчетания. Целта пред индивидуалите ни гимнастички е спечелването на две олимпийски квоти.