на живо

"Каляри" изпусна победата в края и развали празника на Мадзари (ВИДЕО)

Сардинците направиха 1:1 с гостуващия "Венеция"

"Каляри" изпусна победата в края и развали празника на Мадзари (ВИДЕО)

"Каляри" и гостуващият "Венеция" направиха 1:1 в първи мач от седмия кръг на италианската Серия "А". Домакините водеха до втората минута от добавеното време, когато "крилатите лъвове" изтръгнаха точката.

Така сардинците пропуснаха да запишат първи успех от началото на сезона и остават на предпоследното 19-о място с актив от едва 3 точки. "Венеция" е на 17-а позиция с 5.

Разочарованието е голямо и за треньора на "Каляри" Валтер Мадзари, който не можа да се поздрави с победа навръх юбилейния си 60-и рожден ден.

Снимка: Getty Images

На "Сарденя Арена" "червено-сините" откриха резултата в 19' чрез Кейта Балде. Нападателят прати топката в мрежата с глава след центриране на Мартин Касерес отдясно. Попадението е под №40 за него в Серия "А" и го превръща в най-резултатния сенегалец в италианския футболен елит. До днес Балде делеше върха с Кума Бабакар.

Снимка: Getty Images

След гола битката се водеше предимно в средата на терена, а ситуациите пред двете врати бяха рядкост. "Каляри" бе най-близо до попадение в 38', когато плеймейкърът Разван Марин стреля от дистанция, а топката се отби в левия страничен стълб.

През втората част удар на Джанлука Бузио от "Венеция" бе отразен от Алесио Краньо в 64', което трябваше да служи като предупреждение за домакините.

Снимка: Getty Images

Те обаче се пропукаха във втората минута от добавените четири, когато същият този Бузио стреля, получи се рикошет и топката влетя в мрежата за крайното 1:1.

19-годишният американец стана най-младият с участие в поне два гола през настоящата кампания в Серия "А". Той има на сметката си и асистенция при поражението с 1:2 от "Специя".

В следващия кръг, след паузата заради международните мачове, Бузио и съотборниците му приемат "Фиорентина", докато "Каляри" е домакин на "Сампдория".

Снимка: Getty Images

Програмата на RING до края на 7-ия кръг

03.10 (неделя): "Болоня" - "Лацио" от 13:30 ч.

03.10 (неделя): "Сампдория" - "Удинезе" от 16:00 ч.

03.10 (неделя): "Фиорентина" - "Наполи" от 19:00 ч.