на живо

Калоян Кръстев подписа с "Болоня"

Договорът на младежкия национал е за 4 години

Младежкият ни национал Калоян Кръстев официално премина в елитния италиански "Болоня". Договорът на 19-годишния нападател е за четири сезона.

Вчера талантът от школата на "Славия" премина медицински прегледи. Така той ще бъде вторият българин, носил екипа на тима след бившия защитник на "Левски" Николай Илиев, който бе част от "червено-сините" в периода 1989-1991 г.

Първоначално Кръстев ще играе в мачовете на Примаверата на "Болоня", а при силни изяви може да бъде включен и в представителния тим.

Калоян Кръстев има 53 мача и 3 гола с екипа на първия състав на "белите". Той дебютира с екипа на "Славия" през декември 2015 година.

Младият нападател започна зимна подготовка със столичния клуб и след това замина със своите съотборници на лагер в Анталия. В края на миналата седмица Кръстев отпътува за Италия, за да финализира преминаването си в "Болоня".

Кръстев е вторият сериозен трансфер на "Славия" в Серия "А" през последните няколко месеца. През лятото към Апенините и "Фиорентина" пое 18-годишният защитник Петко Христов.