на живо

Камбуров аут за два мача. Левски и Литекс само с парични глоби

Дисциплинарната комисия към БФС заседава днес

Дисциплинарната комисия към БФС заседава днес и взе решения във връзка с последните инциденти по време на срещите от 19-тия кръг на "А" група и четвъртфиналите за купата на България.

Очаквано с два мача е наказан Мартин Камбуров от Локомотив (Пловдив), който изрита топката във съдията по време на гостуването на пловдивчани на Славия.

След погрома в Ловеч след четвъртфинала между Литекс и Левски, "сините" са наказани само с парични глоби в размер на 7000 лева. Ловчанлии пък ще трябва да платят 2000 лева заради навлизане на публика на терена. Те са и с последно предупреждение за лишаване от домакинство.

На следващото си заседание и след събиране на повече доказателства, комисията ще разгледа отново случая.

Ето и всички решения на Дисциплинарната комисия от днес:

Дисциплинарна комисия

Решения  -  11.12.2015 г.

 

19-ти кръг “А група

 

 

С предупреждения –

    състезатели

 

 

 

Със спиране от състезателни права

ССП

лв.

Мартин Андреев Камбуров

ПФК „Локомотив” Пловдив

1

100

ПО ДОКЛАД

За обида на длъжностно лице, на основание чл.22, ал.1, т.К, колонка 3 ДК наказва Мартин Андреев Камбуров състезател на ПФК „Локомотив” Пловдив със спиране на състезателни права за 2 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

 

¼ финали Купа България

 

 

С предупреждения –

   състезатели

 

 

 

Със спиране от състезателни права

ССП

лв.

Елтън Джон Дос Рейс

ПФК Литекс Ловеч

1

200

Джереми Де Нойер

ПФК Левски

1

250

Живко Кирилов Миланов

ПФК Левски

1

250

Йордан Димитров Апостолов

ПФК „Локомотив” ГО

1

375

Ивайло Румянов Михайлов

ПФК „Локомотив” ГО

1

75

Спас Бориславов Делев

ПФК Берое

1

300

Тодор Борисов Паланков

ПФК „Черно море” Варна

1

250

Траян Димитров Траянов

ПФК „Черно море” Варна

1

250

     

ПО ДОКЛАД

За навлизане на публика, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.В ДК наказва ПФК „Литекс” гр. Ловеч с предупреждение лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.Г – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За увреждане на материална база, на основание чл.37, ал.1, т.6, б.Б ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „Левски” гр. София да възстанови щетите на стадион „Градски стадион” гр. Ловеч съгласно чл.38, ал.1.

Остават за разглеждане на следващо заседание случилите се други инциденти от срещата ПФК „Литекс” – ПФК „Левски” с цел събиране на повече информация по същите.

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "Локомотив" гр. Горна Оряховица с имуществена санкция в размер на 75 лева.

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 37.50 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.В – ДК наказва  ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 250 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 ДК наказва ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 250 лева.

U- 17 – отложена среща от 10 кръг ПФК „ЦСКА” - ПФК „Септември”

За цялостно поведение, на основание чл.22, б.К и чл.23, б.Е ДК наказва Асен Петров Георгиев състезател на ПФК „ЦСКА” гр.София със спиране на състезателни права за 8 срещи.  

Секретар ДК:

/Н. Вълкова/