на живо

Камбуров пред bTV: Сам платих преминаването си в "Берое" (ВИДЕО)

Голмайстор номер 2 в историята на родния елит поясни, че президентът на ЦСКА 1948 е основната причина да си тръгне

Камбуров пред bTV: Сам платих преминаването си в "Берое" (ВИДЕО)

Голмайстор номер 2 в историята на родния елит Мартин Камбуров сам е финансирал преминаването си от ЦСКА 1948 в "Берое". 40-годишният нападател се завръща в Стара Загора само няколко месеца, след като напусна тима в посока София. 

"Всичко се случи много бързо. За моя радост, "Берое" се свърза с мен, намерихме общ език и нещата станаха доста бързо. Те (от ЦСКА 1948) го изкараха като трансфер, но нямаше трансфер. Просто аз изкарах от мен пари, за да не натоварвам "Берое". Даже не съм казал на "Берое", че собственикът иска пари за мен, защото казаха, че нямат възможност да плащат трансферна сума. Аз обаче имах желание да дойда в "Берое" и платих от себе си тази сума.", каза Камбуров пред bTV.

Снимка: Lap.bg

"Няма смисъл да коментирам сумата. Ако искат, от ЦСКА 1948 да си я обявяват", категоричен е той.

С екипа на ЦСКА 1948 нападателят отбеляза 9 попадения. През миналия сезон, като част от "Берое", той записа 18 гола и оглави класацията при голмайсторите. Той носеше и капитанската лента.

"За мен "Берое" е отбор с традиции, публика, история. Най-нормалното нещо е да завърша кариерата си пред хора, дай боже да отворят и стадионите, да имам един хубав завършек на кариерата с публика. Може би това наклони най-много везните. Когато разбрах за интереса от "Берое", търсих всякакви възможности, за да се присъединя към отбора".

Снимка: Lap.bg

Камбуров е в преследване на рекорда на Петър Жеков за най-много голове в елита на българския футбол. В момента той има на своята сметка 246 попадения, докато Жеков е с 253. "Само се моля да съм здрав. Трябва да се опитвам да играя по най-добрия начин и да помагам на отбора. Когато играем добре, ще имам ситуации и ще бележа голове. Божа работа е рекордът дали и кога ще падне".

"Футболът ми доставя удоволствие така, както беше и когато бях на 15", добави Камбуров.

Снимка: Lap.bg

Той уточни, че президентът на ЦСКА 1948 е основната причина да реши да напусне тима. В официалния сайт на отбора обаче няма позиция "президент". За силна фигура в клуба се смята Цветомир Найденов, но от думите на Камбуров не става ясно дали визира точно него.