на живо

Камбуров вкара на "Ботев" и излезе трети във вечната ранглиста

1:1 в Дербито на Тракия

Lap.bg

Мартин Камбуров донесе точка на "Берое" в Дербито на Тракия срещу "Ботев" Пловдив. С гол номер 195 в родния елит той излезе на трето място във вечната голмайсторска ранглиста. Бившият нападател на "Локомотив" Пловдив влезе като резерва, а с попадението си за 1:1 изпревари в класацията Динко Дерменджиев-Чико. Пред Камбуров вече са само Наско Сираков (196) и Петър Жеков (253). 

Равенството 1:1 е четвърто поредно за "канарчетата", които не успяха да изместят съперника си от 4-ото място в Първа лига. "Берое" пък запазва аванса си от 3 точки пред "Ботев".

Срещата започна равностойно. В 10-ата минута Меледже Омнебес от домакините излезе на удобна позиция, но пропусна възможността да прехвърли вратаря на гостите Душан Перниш. Гостите отвърнаха с опасна атака пет минути по-късно, при която Матеус Леони изведе Педро Еуженио на удобна позиция, португалецът опита удар от малък ъгъл, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 25-ата минута Еуженио финтира защитника на "Ботев" Цветомир Панов, който игра с ръка в наказателното поле. Съдията Стефан Апостолов отсъди дузпа в полза на заралии. Зад топката застана капитана Мартин Райнов, който стреля, но Иван Чворович отрази удара му. 

Снимка: Lap.bg

Домакините поведоха в резултата в 35-ата минута. Тогава Тодор Неделев стреля фалцово от фаул, Душан Перниш не успя да избие топката както трябва, която попадна в Лъчезар Балтанов, който от удобна позиция отбеляза за 1:0. 

"Жълто-черните" започнаха по-уверено второто полувреме в 47-ата минута Лъчезар Балтанов подаде на Дуде Ндонгала. Нападателят на домакините стреля технично от границата на наказателното поле, но Перниш изби коженото кълбо. 

В 60-ата минута Лъчезар Балтанов изведе на чиста позиция Фернандо Виана, но бразилецът стрeля право в тялото на вратаря на гостите. Минута по-късно Дуде Ндонгала отправи опасен удар, но Душан Перниш изби.

Доминацията на "канарчетата" продължи и в 69-ата минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар, но стражът на "заралии" боксира топката. Бразилецът Густаво Афонсо открадна топката в 81-ата минута и премина почти целия терен, навлезе в наказателното поле на съперника, където се опита да намери Стивън Петков, но Кохейа Като изби в корнер. 

Пропуските на домакините обаче им изиграха лоша шега. Влезлият като смяна Мартин Камбуров изравни резултата в 83-ата минута.

Две минути по-късно съдията Стефан Апостолов отмени гол на домакините заради нарушение срещу Душан Перниш и така срещата завърши 1:1.