на живо

Камбуров вкара номер 236 и 237 на "Славия"

"Берое" победи софийския си съперник с 2:0

Lap.bg

Мартин Камбуров се приближава стремително към рекорда за най-много голове в българското футболно първенство на Петър Жеков - 253 попадения.

Нападателят на "Берое" вече има 237 гола в родния елит, след като тимът му победи "Славия" с 2:0 в среща от предпоследния кръг на първата шестица в Първа лига. Камбуров вкара и двата гола в мача.

Първо той се разписа в 6-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря на "белите" от София Антонис Стергиакис срещу Алиун Фал.

Снимка: Lap.bg

Второто попадение дойде в 55-ата минута. След центриране в наказателното поле на "Славия" защитниците не се ориентираха добре и оставиха Камбуров да направи резултата 2:0. Така завърши и мачът.

Срещата беше последна за 39-годишния нападател с екипа на "Берое". През сезон 2020/2021 той ще играе за новака в Първа лига ЦСКА 1948. Преди месец Камбуров подписа и договор с тима.

Поражението попречи на "Славия" да се възползва от загубата на "Левски" от "Лудогорец" и да се изкачи на второ място в класирането. "Белите" остават четвърти, като зад тях е "Локомотив" Пловдив - с две точки и мач по-малко.

"Берое" пък остава на шестата позиция.