на живо

Самоубийствено равенство между Камерун и Австралия

Двата тима намалиха шансовете си за прескачане на груповата фаза на Купата на конфедерациите

Getty Images

Камерун и Австралия завършиха 1:1 в среща от група Б на турнира за Купата на конфедерациите, като и на двата отбора шансовете да продължат към полуфиналите намаляха предвид точковия актив на Германия и Чили.

Андре Франк Замбо-Ангиса откри резултата за Неукротимите лъвове в добавеното време на първото полувреме, на капитанът на австралийците Марк Милиган изравни от дузпа след час игра, като се наложи намесата на видеоповторение.

Камерунците бяха по-пасивния отбор преди почивката, но при една от малкото си прилични атаки откриха резултата, след като Замбо-Ангиса реализира след комбинация с Мишел Нгадо Нгаджуи. Всъщност топката беше насочена към Венсан Абубакар, но Замбо-Ангиса наказа стража Матю Райън. Защитникът Милош Дегенек попречи на вратаря си с неправилно заставане.

Австралийците започнаха по-активно през второто полувреме и изпуснаха няколко отлични възможности, но този път камерунците имаха по-чистите положения. Бенжамен Муканджо остана очи в очи с Райън и изпусна да вкара за 2:0, а след това Дегенек поправи грешката си от първия гол и не позволи на Кристиан Басогог да вкара.

20-годишният Алекс Гербаш спечели дузпа за Австралия при едва третото си участие с националния отбор, като в наказателното поле го събори Ернест Мабука. Марк Милиган вкара за 1:1. Ветеранът Тим Кейхил се появи на терена в 70-ата минута вместо Томи Юрич, но остана крайно изолиран в предни позиции.