на живо

Канело е абсолютен шампион след нокаут срещу Кейлъб Плант

Той вече е притежател на четирите пояса в супер средна категория

Reuters

Мексиканският боксьор Канело Алварес е абсолютният шампион в супер средна категория. Той прибави титлата на Международната боксова федерация (IBF) към колекцията след като нокаутира в 11-ия рунд Кейлъб Плант на гала вечер в Лас Вегас.

Така мексиканецът вече е шампион на IBF, на Световната боксова асоциация (WBA), Световния боксов съвет (WBC) и Световната боксова организация (WBO).

Снимка: Reuters

Алварес е едва шестият боксьор в историята, който успява да събере всички титли в своята категория. Преди него това са правили Бърнард Хопкинс и Джърмейн Тейлър в средна категория, Терънс Кроуфорд в лека полусредна, Александър Усик в полутежка и Джош Тейлър, който е безспорен шампион в лека полусредна в момента.

Снимка: Reuters

Мачът между Канело и Плант беше оспорван, но се сбъдна предвиждането на шампиона да победи с нокаут именно в 11-ия рунд.

Американецът започна ударно и в първите 3 рунда настървено нападаше. Алварес премина в атака след това. Той вкара няколко тежки крошета в тялото на съперника си, а тежкият му ляв разклати Плант.

Снимка: Reuters

В 11-ия рунд мексиканецът успя да свали противника си, но той се изправи. Мачът продължи само няколко секунди след това, тъй като Алварес отново атакува, а Плант беше нокаутиран.

След мача активът на шампиона е 57 победи (39 с нокаут), 2 равенства и една загуба.