на живо

Канте донесе минимална победа за "Челси" срещу "Кристъл Палас"

Футболистите на Сари се доближават до третото място

Getty Images

"Челси" спечели с 1:0 гостуването си на "Кристъл Палас" в лондонското дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. Н'Голо Канте отбеляза единствения гол в 51-ата минута.

С този успех футболистите на Маурицио Сари заемат четвърто място с актив от 43 точки, а "Палас" е 14-ти с 19 пункта.

В 14-ата минута Вилиан центрира от фаул, а Рюдигер засече с глава, но твърде слабо в ръцете на Висенте Гуаита. В 18-ата Канте си освободи място за удар и прати топката близо до лявата греда.

Десет минути по-късно Оливие Жиру с красиво изпълнение прати топката в мрежата, но страничният съдия вдигна засада.

Още в началото на второто полувреме "Челси" поведе в резултата. Давид Луис изведе Канте в наказателното поле, френският национал овладя на гърди и с точен удар по земя опъна мрежата зад Гуаита.

В 68-ата минута испанския страж на "Палас" майсторски отрази удар на Вилиан. В 73-ата Жиру отново прати топката в мрежата по атрактивен начин, но и това попадение не беше зачетено поради засада.

"Кристъл Палас" тръгна в масирани атаки в края на двубоя. В 86-ата минута Заха опита фалцов удар, но не намери целта. В 89-ата минута Конър Уикъм пропиля най-чистото положение за домакините. Нападателят овладя топката пред погледа на Рудигер и с мощен удар стреля над напречната греда.