на живо

Капитанът на „Реал Сосиедад“ засвири на тромпет след спечелената Купа на Краля

Ияраменди отпразнува по запомнящ се начин първото отличие на тима от 1987 г.

Асиер Ияраменди не взе участие във финала за Купата на Краля между „Атлетик“ Билбао и „Реал Сосиедад“, но това не му попречи да се включи активно в отпразнуването на първото отличие във витрината на тима от Сан Себастиан от 1987 година насам.

Освен че вдигна трофея, на празненствата след мача Ияраменди показа завидни умения в свиренето на тромпет. Изпълнението му беше посрещнато с голям ентусиазъм от всички негови съотборници и щаба на „Реал Сосиедад“, които го подкрепяха бурно при изявите му с музикалния инструмент.

Изпълнението на Ияраменди може да съперничи на това на нападателя на „Атлетик“ Билбао Асиер Виялибре от началото на годината.

Виялибре се прочу със своите умения с тромпета при спечелването на Суперкупата на Испания през месец януари.

След финала срещу „Барселона“ неговите съотборници се радваха на триумфа и Асиер допълнително ги развесели, като им посвири на тромпет. По-късно във фен магазина на „Атлетик“ Билбао пуснаха в продажба и реплики на този знаков инструмент.

Сега обаче съседите им от Сан Себастиан показаха, че отборът им не изостава и в музикалните умения, благодарение на своя капитан Асиер Ияраменди.