на живо

Капитанът на "Уотфорд": Няма да тренирам. Няма да застрашавам семейството си

Трой Дийни се притеснява за 5-месечния си син

Капитанът на английския футболен "Уотфорд" Трой Дийни заяви, че няма да поднови тренировъчна дейност, въпреки че от днес (19 май) играчите имат право да провеждат занимания, но при строги мерки за дистанция.

Причината за категоричния отказ на Дийни са опасенията му, че може да зарази семейството си и най-вече 5-месечния си син, който има проблеми с дишането.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

That’s my boy

Публикация, споделена от Troy Deeney (@t_deeney) на

"Няма да се върна да тренирам. Достатъчно е един човек да се зарази. Не искам да занеса вируса у дома - 5-месечният ми син има проблеми с дишането. Не желая да го поставям в по-голяма опасност. Правилата казват, че трябва да се приберем вкъщи с използвания екип. Ами ако се заразя и пера екипа си вкъщи заедно с дрехите на сина ми и моята приятелка? Загубил съм баща, дядо и прадядо... Така че най-важно е здравето ми и това на близките ми.", беше категоричен Дийни във видео на канала "Talk the Talk".

Капитанът на "Уотфорд" е разколебан отново да започне тренировъчна дейност и защото няма да бъдат провеждани допълнителни изследвания на футболистите. Той обясни, че се притеснява и тъй като цветнокожите, азиатците и хората от смесени етноси по-лесно се заразяват с коронавируса.

"Попитах ги прости въпроси. За цветнокожите, азиатците и хората от смесени етноси е два пъти по-лесно да се разболеят. Ще има ли допълнителни изследвания? Например на сърцето. Не? Тогава не ме бройте! Не мога да отида на фризьор до средата на юли, но мога да седя в едно помещение с 19 човека. Не че не искат да ни дадат информация. Просто не я знаят още!", заяви Дийни.

Преди дни една от звездите на "Манчестър Сити" - Серхио Агуеро, също заяви, че се притеснява да се върне към тренировките. По информация от английските медии, близо 100 са футболистите, които са изразили резерви за започване на занимания. Само Дийни за момента открито е заявил отказ да тренира.