на живо

"Карабах" измъкна равенство срещу "Атлетико" Мадрид (ВИДЕО)

Испанците имат само 2 точки от 3 мача в групата си

Reuters

Дебютантът в Шампионската лига азербайджанският "Карабах" стигна до историческа първа точка в турнира след домакинско 0:0 срещу фаворита "Атлетико" Мадрид.

Испанците, които достигнаха до финала на надпреварата два пъти в предишните четири сезона, играха четвърт час с човек повече, но не успяха да вкарат гол и да стигнат до първия си успех в кампанията. След 3 изиграни мача те имат само 2 точки.

Босненският вратар на домакините Ибрахим Сехич направи добър мач, като през първото полувреме отрази опасни удари на Яник Ферейра Караско и на Антоан Гризман, а малко преди почивката Хосе Мария Хименес засече центриране от корнер, но на сантиметри край целта.

"Атлетико" имаше предимство и в 54-ата минута Гризман вкара топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада.

В 71-ата минута Дино Ндлову от домакините също получи шанс да се разпише, но ударът му от границата на наказателното поле профуча над гредата.

Четири минути по-късно Ндлову беше отстранен от игра след втори жълт и червен картон заради симулативно падане в наказателното поле.

До края Фернандо Торес с глава и Гризман получиха добри възможности да донесат победата на гостите, но не намериха целта.