на живо

Карагър честити рождения ден на Невил със снимка на сръбски престъпник

Шегата между двамата е от няколко години

Днес (18 февруари) рожден ден празнува Гари Невил. Верният син на "Манчестър Юнайтед", играл за футболния клуб от 1992 до 2011 г. и станал 8 пъти шампион на Англия, става на 46 години.

И по този повод неговият бивш съотборник в националния тим на Англия и много добър приятел - Джейми Карагър, му честити в социалните мрежи. Със снимка на... сръбски престъпник.

Каква е връзката между Невил и Александър Голубович, носещ прякора "Кристиян"? 

Според Карагър двамата много си приличат. Дотолкова, че уж ги бърка.

Невил приема това нещо на шега, но вероятно не знае кой е Кристиян. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gary Neville (@gneville2)

Сърбинът е добре познат на полицията в западната ни съседка. В края на ХХ век роденият в Мюнхен през 1969 г. младеж се забърква в редица престъпления и инциденти. Много пъти е залавян от органите на реда заради боеве в барове и дискотеки. 

В края на 80-те години бяга в Италия, а след това в Германия, където лежи 3 години в затвора за въоръжен грабеж. След връщането му в Сърбия получава нова присъда от 14 месеца за същото престъпление, придружено с противозаконно отнемане на автомобил.

Властите го свързва с редица организирани престъпни групи и често го привикват за разпити. Той пък с удоволствие говори за бандитските си подвизи и доброто си познанство с Милорад Улемек-Легия, осъден като един от организаторите на убийството на министър-председателя на Сърбия Зоран Джинджич през 2003 г. 

В последните години Голубович участва в различни риалити предавания.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jamie Carragher (@23_carra)

Иначе Карагър отдавна забеляза външната прилика между Кристиян и Гари Невил. През 2018 г. той прикани зрителите да гледат Висшата лига със същата снимка. Двамата бивши футболисти са основни коментатори на телевизията, която излъчва мачовете от първенството на Англия.