на живо

Караилиев 12-и в Бирмингам

Състезателят ни на троен скок бе последният българин на шампионата

Българският състезател в тройния скок - Момчил Караилиев, завърши 12-и на световното първенство в зала в английския град Бирмингам.

Роденият в Сливен атлет се приземи на 16.16 м в най-силния си опит. В останалите два направи съответно 16.03 м и фаул. Караилиев не достигна до възможността да направи още скокове, тъй като след своя трети се намираше извън челната осмица, която се затвори на 16.84 м. Момчил има в кариерата си върхово постижение от 17.16, а за сезона - 16.69.

Победител стана американецът Уил Клейт, който се приземи на 17.43 м, с което оглави световната ранклиста. След него се нареди Алмир Дос Сантос с 2 сантиметра по-малко, като по този начин подобри най-добрия резултат в кариерата си. С национален рекорд на Португалия - 17.40 м, Нелсон Евора пък изкова бронза.

С 12-тото място на Момчил Караилиев българското участие в Бирмингам приключи. Най-напред се класира Мирела Демирева с петото си място. Останалите трима българи - Тихомир Иванов, Радослава Мавродиева и Габриела Петрова завършиха съответно на 9-та, 15-та и 11-та позиция.

Световното първенство в зала приключва на 4 март, неделя.