на живо

Карамаринов бе преизбран за президент на БФЛА

Общото събрание на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) гласува нов 5-годишен мандат на настоящия управителен съвет в състав Добромир Карамаринов, Асен Христов, Руен Панчев, Румен Йонков, Златин Йонков.

Карамаринов беше преизбран за президент на федерацията, а Асен Христов и Руен Панчев запазиха постовете си на вицепрезиденти.

За Добромир Карамаринов това е четвърти пореден мандат начело на федерацията.

"Изключително съм доволен от активността на участниците в събранието. Горд съм, че за пореден път ми беше оказано доверие да ръководя БФЛА. Ще работя както и досега за просперитета на нашия спорт", коментира след избора Карамаринов.

Участие на отчетно-изборно събрание на БФЛА в Плевен взеха 74 клуба на цялата страна. на него бяха раздадени и няколко награди.

Европейската атлетика (ЕА) награди Емилия Драгиева, член на УС на СКЛА "Берое" за изключителен принос в развитието на леката атлетика в България и на Стария континент. Призът бе връчен на Драгиева от първия вицепрезидент на ЕА и председател на БФЛА Добромир Карамаринов. Призът се връчва за първи път на български деятел в леката атлетика.

"Този приз е не само за мен, а за целия екип в който влизат Министерството на спорта, БФЛА, Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров и СКЛА "Берое", коментира Драгиева. През последните 4 години ние работихме задружно, за развитието на леката атлетика". От 2011-а година досега в Стара Загора бе изцяло реновиран за нуждите на леката атлетика ст. "Берое". Възстановена и отоплена бе лекоатлетическата писта. През 2013-а година Стара Загоре бе домакин на Балканския шампионат на открито. От 2014 бе възстановен турнирът "Самарско знаме". През 2015-а на ст."Берое" се проведе и европейския отборен шампионат - II лига.

Европейската атлетика награди и Валентина Желязкова с приза за "Жена треньор". Под нейно ръководство Радослава Мавродиева спечели бронзовия медал на гюле на Евро 2015 в зала в Прага, а по-късно покри и норматив за олимпиадата в Рио 2016. Наградата бе връчена на Желязкова от Добромир Карамаринов.

Ръковоството на БФЛА награди именити специалисти в леката атлетика по повод навършени кръгли годишнини. Президентът на федерацията Добромир Карамаринов връчи плакети за заслуги към олимпийски спорт №1 на Альоша Велков (60 г), Атанас Иванов (60 г), Юлиян Карабиберов (60 г), Йордан Цанков (60 г), Костадин Чифлиджанов (60 г), Йордан Янев (60 г), Димитър Паргов (70 г). Карамаринов връчи и почетни плакети на Ралица Добрева (областен управител на Плевен), Георг Спартански (кмет на Плевен), Владислав Николов (депутат от Плевен) и Вилма Великова (директор на спортното училище в Плевен).