на живо

Пиронкова под карантина след случай на COVID-19 в нейния самолет

Твърди се, че в полета от Дубай има един заразен с коронавирус

Reuters

В чартъра, с който Цветана Пиронкова е пътувала от Дубай за Австралия има случай на заразен с коронавирус, твърди журналист от "Екип". Това принудило организаторите да карантинират за 14 дни всички пасажери.

Те нямат право да напускат хотелските си стаи.

Снимка: БГНЕС

Информацията все още не е потвърдена от Пиронкова в социалните мрежи, но ако се окаже истина, тя няма да може да се възползва от няколкото часа за тренировка, които бяха предвидени за тенисистите.

До момента след кацането на четири самолета са открити хора, заразени с COVID-19, а изолирани са повече от 70 души. 

Под карантина е и треньорът на Григор Димитров Данте Ботини, тъй като на неговия полет е имало двама заразени с коронавирус.

Откритото първенство на Австралия започва на 8 февруари, но недоволството от страна на тенисистите от ограниченията расте с всеки изминал ден.

Световният номер 1 Новак Джокович е изпратил списък с изисквания към организаторите на турнира от Големия шлем за подобряване на условията за спортистите. 

Снимка: Reuters

Белградчанинът настоява за по-добра храна, фитнес уреди в хотелските стаи, както и по-често тестване на изолираните с цел намаляване на карантината, ако са с отрицателни тестове.