на живо

Кърджали под полицейска обсада заради търга (ВИДЕО)

Жандармерия и кучета ще охраняват жилищния блок, в който ще се наддава за имуществото на "ПФК ЦСКА" АД

Димитър Тасев

Кърджали осъмна под полицейска блокада. Целият град е блокиран и постоянно се извършват проверки от органите на реда, а причината е търгът за емблемата и имуществото на "ПФК ЦСКА" АД. 

Синдик Дора Милева ще събере желаещите страни да притежават емблемата на фалиралото дружество днес (30 май) от 13:00 ч. в своята канцелария на ул. "Хан Аспарух" №5, вх.В, ап.12. Смята се, че спечелилият търга ще притежава и автентичността на "червения" клуб.

Полицията в града приема засилени мерки за охрана на събитието, на което се очаква да присъстват стотици фенове. около жилищната кооперация вече е отцепен район в радиус от 100 м. В него ще се допускат само хора, свързани с търга. 

Снимка: Димитър Тасев

За охрана на събитието са повикани полицейски подкрепления от София и Пловдив, както и части на жандармерията. Полицай с кучета също са мобилизирани за днешното събитие. Преди влизане в града всички автомобили са проверявани от органите на реда.

Още вчера за bTV директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов обяви, че не изключва етнически сблъсъци по време на търга, тъй като блокът се намира в непосредствена близост до ромската махала в града.

Предишното наддаване в края на месец март се провали, тъй като представителят на играещия в четвърта дивизия ЦСКА 1948 - Никола Газдов, не беше допуснат до стадион "Българска армия" от привърженици на елитния ЦСКА.

Причината е, че те подозират желание на собственика на "Лудогорец" - Кирил Домусчиев, да се сдобие с имуществото на фалиралия 31-кратен шампион на България.

Всички най-интересни моменти от Кърджали и целия търг на живо ще може да проследите на нашия сайт, както и във "Фейсбук" на страницата bTV Спорт, благодарение на нашите пратеници Димитър Тасев и оператора Мариан Александров.