на живо

Карло Анчелоти: В Мадрид не се нуждаят от Левандовски

"Баварците" нямат намерение да се разделят с полския национал

Getty Images

Новият старши треньор на "Байерн" (Мюнхен) - Карло Анчелоти заяви, че в бившия му клуб "Реал" (Мадрид) има достатъчно добри играчи и за трансфер на нападателя на "баварците" Роберт Левандовски изобщо не може да става дума.

Снимка: Getty Images

"В Мадрид имат достъчно добри играчи като Карим Бензема, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо. Те не се нуждаят от Левандовски, но дори и да искаха да го привлекат, ние не го продаваме. Защо доброволно да искаме да се разделим с един от най-добрите нападатели в света?", каза Анчелоти, цитиран от немския "Билд".

57-годишния специалист коментира и появилите се слухове, че Алваро Мората, който се завърна при "белите" след като прекара два сезона в италианския "Ювентус", представлява интерес за германския тим.

Снимка: Getty Images

"Истината е, че Мората е много добър играч и е моето откритие в "Реал", но за момента не смятам да заменя Левандовски за никой друг играч в света", заяви мениджърът на "баварците".

Карло Анчелоти ще направи дебюта си на стадион "Алианц Арена", тази сряда в контролата срещу английския "Манчестър Сити".