на живо

Карлос Насар: Олимпийската титла е единствената ми цел (ВИДЕО)

Световният шампион във вдигането на тежести се завърна на родна земя

Карлос Насар: Олимпийската титла е единствената ми цел (ВИДЕО)

Световният шампион по вдигане на тежести в категория до 81 кг Карлос Насар се завърна на родна земя от шампионата в Ташкент. 17-годишният българин успя да спечели първата си титла при мъжете с рекорд в изтласкването, но е категоричен, че най-голямата му цел е олимпийската титла от Игрите в Париж през 2024 г. 

"Удовлетворен съм. Целият труд, който съм положил, се отплати преди няколко дни. Благодарен съм на треньорския състав, на семейството си, на господин Ариф Маджид и на всички, които помогнаха за подготовката ми. Посвещавам медала на семейството си и на целия треньорски щаб, на личния ми треньор Илиян Илиев. През цялото време те са ми помагали, за да се развивам. Бях добре подготвен. Това е резултат от тренировки и дисциплина", заяви Насар, който по-рано през годината стана сребърен медалист от европейското първенство.

Снимка: Lap.bg

"Този световен рекорд съм го поставял неведнъж на тренировка. Надявам се за в бъдеще да поставям все повече рекорди. От тук нататък ще събираме квота за олимпийските игри. И дай Боже да станем олимпийски шампиони. Имаме дължа история в щангите, имало е по-добри щангисти от мен. Доста съм доволен от представянето ми тази година", каза още той.

Вероятно щангите ще бъдат за последно част от олимпийските игри именно в Париж след 3 години. 

Снимка: Lap.bg

"Олимпийската титла е единствената ми цел. По пътя натам се надявам да има още медали от европейски и световни първенства. Не одобрявам премахването на вдигането на тежести от олимпийската програма. Това е достоен спорт, който през годините си е заслужил да е в олимпийското семейство и ще е доста тъжно, ако го махнат", заяви той.

България има още един медал в двубоя от световното в Ташкент. Ангел Русев спечели бронз в в категория до 55 кг.