на живо

Късен гол връчи Купата на ЦСКА

Бисмарк Чарлс е героят за "червените"

Отборът на ЦСКА е новият носител на Купата на България. Тимът на Любослав Пенев победи "Арда" Кърджали с 1:0 пред около 15 000 зрители на стадион "Васил Левски". В герой за "армейците" се превърна резервата Бисмарк Чарлс, който бе точен пет минути преди края.

Купата е първа за "армейците" от 2016 г. Миналия сезон те загубиха финала от "Локомотив" Пловдив с дузпи. За "Арда" това бе исторически първи финал за Купата на България. 

Снимка: Lap.bg

Срещата предложи голяма битка и надиграване между треньорите Любослав Пенев и Николай Киров. Смените, които направи наставникът на "червените" обаче се оказаха ключови и успяха да му спечелят срещата. Силен мач изигра Густаво Бусато, който на няколко пъти се отличи с важни намеси.

През първото полувреме тимът от Кърджали бе по-активен и стигна до няколко прекрасни възможности. Тонислав Йорданов и Емил Мартинов притесниха сериозно защитата на ЦСКА. В другото наказателно поле пък Федерико Варела накара Иван Караджов да демонстрира рефлексите си.

Най-добрата възможност за "Арда" бе в 65-ата минута, когато Иван Тилев изведе Емил Мартинов сам срещу вратаря на ЦСКА, но халфът се затвори и от малък ъгъл не успя да отправи точен удар.

Снимка: Lap.bg

В 84-ата минута Георги Йомов пропусна да засече топката във вратата на Иван Караджов. Съвсем малко по-късно влезлият като резерва Бисмарк Чарлс вкара победния гол за ЦСКА.

Триумфът е първи за Любослав Пенев като треньор. Дотук в кариерата си той имаше една спечелена титла с "Литекс" през 2011 г.